Volledig scherm
Een luchtfoto van badgasten, campers en auto's op de Brouwersdam. © ANP

'Niks mis met procedure Brouwerseiland'

MIDDELBURG - Bij de procedure voor de aanleg van het grote recreatieproject Brouwerseiland is niet gesjoemeld met de wet. 

Dat antwoordt het dagelijks provinciebestuur op vragen van de Statenfractie van GroenLinks. Fractievoorzitter Gerwi Temmink wilde van de provincie weten of geprobeerd is de nieuwe Wet natuurbescherming te 'ontlopen'. Hij had aanwijzingen dat gedeputeerde Carla Schönknecht zou hebben aangegeven Brouwerseiland liever onder de huidige wetgeveing te willen afhandelen dan onder de nieuwe.

Daar is geen sprake van, stelt het provinciebestuur. Niet alleen verwijst Temmink naar een overleg waarbij de gedeputeerde niet aanwezig was, er is ook niks geks aan de gevolgde procedure. De Wet natuurbescherming treedt pas op 1 januari in werking. En dan nog verandert het toetsingskader voor Natura 2000 niet.

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''