Informatiebord Nieuwe Sluis
Volledig scherm
Informatiebord Nieuwe Sluis © Harmen van der Werf

Nieuwe sluis biedt kans voor Kanaalsprong

TERNEUZEN - De grote nieuwe sluis die bij Terneuzen komt, biedt dé kans om de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone een economische impuls te geven.

De gemeente Terneuzen, de provincie en havenbedrijf Zeeland Seaports zijn daarvan overtuigd en bereiden zich ook al voor, onder de wervende titel 'de Kanaalsprong'.

De nieuwe sluis komt er in de eerste plaats voor de Haven van Gent, maar de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone kan er - vanaf 2021 - als eerste van profiteren, is het idee.

Schepen kunnen voorlopig nog niet met een maximale diepgang van vijftien meter - die van de nieuwe sluis - tot in België komen. De tunnel bij Zelzate ligt (nog) te ondiep.

De Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone moet daarop inspelen, omdat dieperstekende schepen daar al wel kunnen komen.

  1. Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.