Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw onderzoek naar effect van tweede woningbezit in Sluis

SLUIS - De gemeente Sluis heeft ZB Planbureau de opdracht gegeven om de relatie tussen tweede woningbezit in de kernen en de leefbaarheid in beeld te brengen. Daarnaast wordt gekeken in hoeverre er sprake is van schaarste op de woningmarkt in de dorpen als gevolg van tweede woningbezit, aldus ZB Planbureau op zijn website. Onderdeel van het onderzoek is het verspreiden van een vragenlijst onder de inwoners van de kernen in de gemeente Sluis.

Verder worden woningmarktgegevens geanalyseerd.

Begin 2014 werd het verbod op het bezit van een tweede woning in de gemeente opgeheven. Dorpsraden van Cadzand, Groede, Nieuwvliet, Retranchement en Zuidzande stelden in maart dat het groeiend aantal tweede woningen de leefbaarheid in gevaar breng. Doordat eigenaren er maar weinig zijn, sluiten voorzieningen en dreigen 'spookdorpen' te ontstaan. De dorpsraden vroegen in mei de gemeenteraad om een grondig en compleet onderzoek uit te laten voeren door een onafhankelijk bureau.

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''