Volledig scherm
Dan Nauman

Neef uit VS naar Zeeland voor zoektocht Amerikaanse oorlogsvlieger

VLISSINGEN - Na jaren onderzoek hoopt de Amerikaan Marvin Nauman de jarenlange speurtocht naar een op 4 oktober 1943 in de Westerschelde neergestorte bommenwerper te voltooien. De piloot van de B-17 was zijn oom Dan Nauman.

Zijn stoffelijk overschot en dat van de meeste bemanningsleden werd nooit gevonden. Het vliegtuig was op de terugweg naar Engeland toen het werd neergehaald door geschut dat bij Vlissingen stond. In 2013 deed Nauman een oproep voor getuigen. Een Vlissingse meldde zich toen. Zij had als meisje vanuit Hoofdplaat het vliegtuig zien neerkomen. Onlangs heeft Nauman een tweede getuige gevonden en hij hoopt dat nog meer mensen zich melden. Volgende week komt hij naar Zeeland om ter plekke te gaan kijken en om de mensen die hem geholpen hebben te bedanken.

Volledig scherm
Marvin Nauman
  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''