Drukte bij de Brouwersdam
Volledig scherm
Drukte bij de Brouwersdam © Ronald den Dekker

Milieuorganisaties: 'eerst kustvisie, dan met besluit aanleg Brouwerseiland'

MIDDELBURG - De Zeeuwse Milieufederatie ZMF roept het Schouwen-Duivelandse gemeentebestuur te wachten met het mogelijkmaken van het grootschalige recreatieproject Brouwerseiland totdat de nieuwe visie op de hele zuidwestelijke kust is vastgesteld.

De ZMF schrijft dit mede namens de Zuid-Hollandse Milieu Federatie, Natuurmonumenten en de Vogelbescherming.

Brouwerseiland is een project dat voorziet in de aanleg van kunstmatige eilanden aan de voet van de Brouwersdam, ten zuiden van Port Zelande. Er zijn 325 vakantiehuizen en 400 ligplaatsen gepland.

Het is volgens deze organisaties 'onjuist om alleen naar de ontwikkeling van Brouwerseiland te kijken zonder dit te plaatsen in een breder perspectief van de gehele Zuidwestelijke Delta'. De brief aan het college van burgemeester en wethouders is een reactie op het voorontwerp bestemmingsplan Brouwerseiland.

  1. Moet Helma binnenkort haar kangoeroes afstaan?

    Moet Helma binnenkort haar kangoeroes afstaan?

    Vanaf 1 juli mogen 153 soorten huisdieren niet meer worden gehouden. Het ministerie van Economische Zaken heeft een 'zwarte lijst' opgesteld, met daarop zoogdieren als de oostelijke grijze reuzenkangoeroe, de gestreepte jakhals en de Amerikaanse eland. Tegenstanders van het dierenverbod zijn niet blij met de plannen en bieden verzet. Een van die bijzondere dierenliefhebbers is Helma van Dijk uit Elst. Op een oude manege houdt zij 20 kangoeroes en walibi's. ,,Het is een uitdaging om voor zulke dieren te zorgen. Ze spelen een grote rol in mijn leven.’’