De rechtbank in Middelburg.
Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Peter Nicolai

Mildere straf voor wegnemen van reep chocolade en blikjes bier

MIDDELBURG - Voor de diefstal van een reep chocolade en twee blikjes bier is donderdag in Middelburg de 36-jarige Vlissinger R. I. een celstraf van vier maanden waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd.

Er was de ISD-maatregel (een verblijf van twee jaar in een inrichting voor veelplegers) geëist. Eind januari stal I. uit een supermarkt in Vlissingen twee blikjes bier. De maand daarop nam hij uit een andere supermarkt een reep chocolade mee.

In haar vonnis hield de rechtbank er rekening mee dat I. druk doende is om weer op het rechte pad te raken en zijn leven op te bouwen; vandaar een lagere straf. Maar wel met de waarschuwing dat als hij weer in de fout gaat hij alsnog een ISD-maatregel krijgt opgelegd.

  1. LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    In Hollywood worden vannacht tijdens een spectaculaire glitter- en glamourshow voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. Maar wie winnen de prestigieuze filmprijzen en welke sterren hebben het nakijken? En klinkt applaus of juist vloeien tranen tijdens al dan niet memorabele dankspeeches en andere opvallende momenten? We houden je met onder meer een live-twitterfeed van filmredacteur Ab Zagt op de hoogte van alle nieuwsfeiten.  Dit artikel wordt gedurende de nacht vernieuwd.