Rosa bekijkt medaille die ze van burgemeester Harald Bergmann kreeg omgehangen.
Volledig scherm
Rosa bekijkt medaille die ze van burgemeester Harald Bergmann kreeg omgehangen.

Middelburgse Rosa (4) redt leven van haar moeder

MIDDELBURG - Ze is pas 4,5, maar nu al een heldin. De Middelburgse Rosa redde enkele weken terug het leven van haar moeder die was gevallen en kreeg daarvoor woensdag een medaille van de burgemeester.

Rosa belde 112 toen haar moeder was gevallen en niets meer kon. Ambulancepersoneel en politieagenten gingen naar het huis, waar het meisje hen opwachtte terwijl ze meldkamer aan de lijn had. Omdat de deur op slot zat, moesten de agenten met geweld binnenkomen. 

Het ambulancepersoneel ontfermde zich over Rosa's moeder en agenten stelden Rosa op d'r gemak. De moeder werd gestabiliseerd en gereedgemaakt voor vervoer. Wel moest er een hoogwerker van de brandweer aan te pas komen om de vrouw veilig uit het huis te halen. Rosa ging uiteindelijk met opa en oma mee, die ook naar het huis kwamen.

Rosa's moeder verblijft op dit moment in een revalidatiecentrum. Als dank voor haar heldhaftige optreden werd het meisje door een politie-auto opgehaald mee en kreeg Rosa uit handen van burgemeester Bergmann een medaille omgehangen. Tussendoor stopten ze nog op de kermis en mocht Rosa het oude stadhuis van binnen zien.

Rosa met burgemeester Harald Bergmann op de kermis in Middelburg.
Volledig scherm
Rosa met burgemeester Harald Bergmann op de kermis in Middelburg. © Politieteam Walcheren
  1. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
    ACADEMY AWARDS

    De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

    In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categorieën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.