Volledig scherm
© Thinkstock

Middelburger schrijft nieuw woordenboek voor oudste bijbel

MIDDELBURG - Een compleet nieuw woordenboek dat de oudste bijbelteksten verklaart.

Dat is wat Johan Murre (72) in Middelburg voor elkaar heeft gebokst. Tien jaar geleden publiceerde hij al een woordenboek voor het Nieuwe Testament. Dat heeft hij nu uitgebreid met een lexicon, waarin ook alle Griekse woorden van de zogenaamde Septuaginta - de rond 200 voor Christus in het Grieks vertaalde bijbel - worden verklaard en toegelicht. Het Lexicon Bijbels Grieks bestaat uit twee delen, in totaal 2016 pagina's. Tot 1 december is het woordenboek te koop voor 109,50 euro, daarna voor 139,50 euro.

Murre was godsdienstleraar op de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW). In 1999 begon hij met de studie van de bijbelse grondtalen: Hebreeuws en Grieks. Vervolgens gaf hij ook cursussen voor bijbels Hebreeuws en bijbels Grieks.

  1. Eva (24) schreef een open brief aan Van der Staaij: Papa zou trots zijn geweest

    Eva (24) schreef een open brief aan Van der Staaij: Papa zou trots zijn geweest

    Eva de Bruin maakte de afgelopen dagen veel los met haar open brief aan Kees van der Staaij. Ze schreef deze brief naar aanleiding van het opiniestuk dat Van der Staaij over euthansie had geschreven in de The Wall Street Journal. De 24-jarige Nijmeegse voelt zich gesteund door de vele positieve reacties van voor- én tegenstanders van euthanasie. ,,Ik heb niets van hem (Van der Staaij red.) gehoord, dus ik weet niet of hij de brief heeft gelezen.’’