Bridget Jones (Renée Zellweger)
Volledig scherm
Bridget Jones (Renée Zellweger) © AP

Lijk jij op Bridget Jones? Doe de test!

ETTEN-LEUR - Wie woensdagavond een bioscoopje wil pakken, heeft heel weinig te kiezen. Speciale voorstellingen van Bridget Jones' Baby houden dan namelijk ruim 60 procent van álle filmdoeken in heel Nederland bezet.

Deze bioscoopzalen worden grotendeels bevolkt door vrouwen. Alle vertoningen zijn namelijk onderdeel van de Ladies Night, een regelmatig terugkerende bioscoopavond waarbij dames naast een voorpremière van een film met een vrouwelijk karakter, worden getrakteerd op een glaasje bubbles en een goodie bag.

Vanaf donderdag is de film ‘Bridget Jones’ Baby’ in de bios te zien. Maar hoeveel van deze stuntelende, schutterende antiheldin schuilt er eigenlijk in jou?

Test jouw Bridget-factor in deze test.

  1. Dijsselbloem laconiek over oproep vertrek

    Dijsselbloem laconiek over oproep vertrek

    Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën reageerde vanmorgen laconiek op de nieuwste oproep uit Europa om op te stappen als voorzitter van de eurogroep. Dijsselbloem raakte in opspraak door in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung te stellen dat 'ik niet al mijn geld aan drank en vrouwen kan uitgeven om daarna om hulp te vragen'. ,,Het was maar een minderheid van een minderheid'', zegt hij over de kritiek die hij kreeg van ruim zeventig van de 751 leden van het Europees Parlement.