Festivaldirecteur Leo Hannewijk.
Volledig scherm
Festivaldirecteur Leo Hannewijk. © Lex de Meester

Leo Hannewijk geridderd

VLISSINGEN - Directeur Leo Hannewijk van het festival Film by the Sea werd dinsdagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Commissaris van de Koning Han Polman speldde hem de onderscheiding op tijdens de ‘amuse’, de jaarlijkse ‘opwarmer’ van het festival in CineCity Vlissingen. Hannewijk krijgt de ridderorde omdat hij van Film by the Sea ‘een toonaangevend en onderscheidend internationaal festival met sterke nationale, lokale en regionale verbindingen’ heeft gemaakt. Ook zijn inzet voor vrijwilligers werd geroemd.

  1. LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    In Hollywood worden vannacht tijdens een spectaculaire glitter- en glamourshow voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. Maar wie winnen de prestigieuze filmprijzen en welke sterren hebben het nakijken? En klinkt applaus of juist vloeien tranen tijdens al dan niet memorabele dankspeeches en andere opvallende momenten? We houden je met onder meer een live-twitterfeed van filmredacteur Ab Zagt op de hoogte van alle nieuwsfeiten.  Dit artikel wordt gedurende de nacht vernieuwd.