Volledig scherm
Karina Polderman. © Mechteld Jansen

Karina Polderman uit Goes stopt Facebookactie

GOES - De aan bed gekluisterde Karina Polderman (49) uit Goes stopt voorlopig de opgezette Facebookactie om haar een unit met douche en slaapkamer in de achtertuin te bezorgen. Aanleiding is het bezoek van wethouder André van der Reest donderdagmiddag. 

"We hebben een lang, maar positief gesprek gehad", zegt Polderman, die vanwege een chronische aandoening al vier maanden niet heeft kunnen douchen. "Hij luisterde oprecht naar me en heeft toegezegd de komende weken met mijn situatie aan de slag te gaan." Volgens Polderman wil Van der Reest op 'zeer korte termijn' met een oplossing komen.

De Goese heeft dan ook goede hoop dat de hulpactie op Facebook overbodig is. "Ik vind het heel fijn dat zo veel mensen mij steunen, maar ik wil de gemeente nu eerst de kans geven om dingen te regelen."

Bij de gemeente Goes willen ze niets kwijt over de inhoud van het gesprek. Wel bevestigen ze dat er een goed gesprek is geweest tussen Van der Reest en Polderman. "We hebben vertrouwen in een goede afloop", aldus een woordvoerster.

  1. Kijk live mee met de totale zonsverduistering in de VS

    Kijk live mee met de totale zons­ver­duis­te­ring in de VS

    Noord-Amerika is op dit moment getuige van een bijzonder astronomisch fenomeen, namelijk een totale zonsverduistering. Tijdens een eclips staat de maan tussen de zon en de aarde, waardoor het licht van de zon wordt tegengehouden. Zonsverduisteringen komen gemiddeld één keer per driehonderd jaar op dezelfde plaats voor. In Nederland pas weer in oktober 2135. Niemand die nu leeft gaat dat nog meemaken. Hengeloër Arthur Wiegman is daarom naar de VS afgereisd.