Volledig scherm
© RGBStock.com

Jongen met speelgoedwapen aangehouden in Vlissingen

VLISSINGEN - In Westerzicht in Vlissingen is maandagmiddag een jongen aangehouden met een nep pistoolmitrailleur. 

Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding van een voorbijganger. Die had in Westerzicht twee jongeren gezien, één van hen zou net twee vuurwapens in zijn tas hebben gestopt. Agenten kwamen ter plaatse en troffen daar enkele jongeren aan. 

Halt-straf

Een 16-jarige jongen vertelde meteen dat hij een BB gun in zijn rugtas had. De jongen werd aangehouden en zijn rugtas werd onderzocht. Hierin werden een speelgoedmitrailleur en een pot met balletjes gevonden, die zijn in beslag genomen.

De Vlissinger is voor verder onderzoek naar Torentijd in Middelburg gebracht. Daar is hij ingesloten. Maandagavond werd hij verhoord. De jongen is hierna naar bureau Halt verwezen voor een Halt-straf. Rond 21.00 uur mocht hij het cellencomplex verlaten.

Speelgoedwapens

Speelgoedwapens die op echte vuurwapens lijken, zijn in Nederland verboden in de openbare ruimte.. Het bezit van zo'n wapen kan gevaarlijk zijn; agenten kunnen reageren als ware het om een dreiging met een echt vuurwapen gaat. In het uiterste geval kunnen agenten in zo’n situatie besluiten dat ze moeten schieten. Op Politie.nl is te vinden welke speelgoedwapens wel toegestaan zijn in Nederland. 

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''