Volledig scherm
Patrick Caljouw trouwt met zijn Maike in de noodkerk bij het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. De kleine Noud op de voorgrond had het prima naar zijn zin. © Marcelle Davidse

'Ik trouw met je als de noodkerk af is'

NIEUWDORP - 'Ik trouw met je als de noodkerk in het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp af is'. Dat beloofde Patrick Caljouw, vrijwilliger in het museum, zijn geliefde Maike.

Zaterdag maakte hij die belofte waar. De voormalige noodkerk van Ellewoutsdijk, gebouwd na de oorlog, is onlangs opgebouwd in het museum. Hij heeft oorspronkelijk dienst gedaan tussen 1946 en 1951. In die tijd zijn er ook al zeven huwelijken in voltrokken.

Patrick en Maike vormen het eerste paar dat in de opnieuw opgebouwde kerk trouwde. Er volgen en waarschijnlijk meer, want het is een officiële trouwlocatie.

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''