Volledig scherm
© Thinkstock

Huren in Zeeland minder gestegen dan landelijk gemiddelde

VLISSINGEN - De huren zijn op 1 juli in Zeeland minder gestegen dan het landelijk gemiddelde. De Zeeuwse huurder is 1,1 procent gemiddeld procent meer kwijt voor zijn woning, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De huren gingen in Nederland met 1,4 procent omhoog.

De is de laagste stijging in vijf jaar.

Alleen in de provincies Groningen (1,0) en Drenthe (0,9) was de gemiddelde huurstijging minder dan in Zeeland. De huren werden in Flevoland (1,6) en Noord-Holland (1,6) het meest verhoogd.

Huur aanpassen

Als een woning een nieuwe huurder krijgt mogen corporaties de huur aanpassen. Wanneer dit wordt meegerekend stegen de huren in Zeeland met 1,7 procent, landelijk is het gemiddelde 1,9 procent.

Overigens zijn er per woningcorporatie wel verschillen. Zo hoefden de huurders van een huis bij woningcorporatie L'Escaut in Vlissingen vanaf 1 juli geen extra geld te betalen.

  1. Kijk live mee met de totale zonsverduistering in de VS

    Kijk live mee met de totale zons­ver­duis­te­ring in de VS

    Noord-Amerika is op dit moment getuige van een bijzonder astronomisch fenomeen, namelijk een totale zonsverduistering. Tijdens een eclips staat de maan tussen de zon en de aarde, waardoor het licht van de zon wordt tegengehouden. Zonsverduisteringen komen gemiddeld één keer per driehonderd jaar op dezelfde plaats voor. In Nederland pas weer in oktober 2135. Niemand die nu leeft gaat dat nog meemaken. Hengeloër Arthur Wiegman is daarom naar de VS afgereisd.