Volledig scherm
© Thinkstock

Huisartsenpost Zeeuws-Vlaanderen neemt telefoon veel te laat op

VLISSINGEN - Na de huisartsenpost Amsterdam, is de huisartsenpost Zeeuws-Vlaanderen het slechtst bereikbaar van het land.

De huisartsenpost boven de Westerschelde doet het veel beter. De Consumentenbond trekt die conclusie na een uitgebreid onderzoek. De organisatie belde de niet-spoedlijn van 40 huisartsenposten telkens 20 keer: 800 telefoontjes in totaal. Van de 40 huisartsenposten blijken 38 niet in staat om deze telefoontjes binnen twee minuten op te nemen.

Wachttijd

Nucleus huisartsenposten in Zeeuws-Vlaanderen, met locaties in Terneuzen en Oostburg, scoort na Amsterdam het slechtst van het land: 16 van de 20 keer is de wachttijd langer dan 2 minuten. Wel is de gemiddelde wachttijd korter dan elders, tekent de Consumentenbond aan: 3 minuten.

De huisartsenpost Zeeland, met locaties in Goes, Vlissingen en Zierikzee doet het veel beter. 17 van de 20 telefoontjes werden binnen twee minuten opgenomen.

Slechts bij twee huisartsenposten werden alle telefoontjes binnen 2 minuten opgenomen: Groningen en Drenthe.

  1. Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.