Raadsleden met een T-shirt ter promotie van de mossel.
Volledig scherm
Raadsleden met een T-shirt ter promotie van de mossel. © Joeri Wisse

Gemeenteraad Reimerswaal omarmt mosselmotie (video)

KRUININGEN - De motie van raadslid Andries Jumelet die iedereen oproept om Zeeuwse mosselen te eten is dinsdag vol overtuiging aangenomen door de gemeenteraad van Reimerswaal.

Dat deden de raadsleden door tijdens de laatste besluitraad voor het zomerreces massaal een t-shirt aan te trekken met de tekst 'Zeeuwse mosselen kunnen altijd'. Ook beantwoordden ze het pleidooi van Jumelet om, ondanks de onrust rond de tetrodotoxinebesmetting die de sector in haar greep heeft vooral mosselen te blijven eten, met applaus.

De indiener van de motie had voor alle raadsleden twee kilo verse mosselen meegebracht. "De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat uit van veel strengere waarden dan in andere Europese landen. Een volwassen persoon moet meer dan 90 kilo mossels eten voordat het van invloed kan zijn op de gezondheid. Dat is dus meer dan al deze mossels bij elkaar!", zei Jumelet, wijzend op de stapel mossels die de raadszaal in Kruiningen was binnengereden.

via YouTube Capture
  1. LIVE: Tranen en verzet bij uitreiking van Oscars

    LIVE: Tranen en verzet bij uitreiking van Oscars

    In Hollywood worden vannacht tijdens een spectaculaire glitter- en glamourshow voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. Maar wie winnen de prestigieuze filmprijzen en welke sterren hebben het nakijken? En klinkt applaus of vloeien tranen tijdens al dan niet memorabele dankspeeches en andere opvallende momenten? We houden je met onder meer een live-twitterfeed (zie onderaan) van filmredacteur Ab Zagt op de hoogte van alle nieuwsfeiten.  Dit artikel wordt gedurende de nacht vernieuwd.