Duizend vierkante papiertjes van 15 bij 15 centimeter leverden Iris Kouwen een indrukwekkende voorraad kraanvogels op, in allerlei kleuren.
Volledig scherm
Duizend vierkante papiertjes van 15 bij 15 centimeter leverden Iris Kouwen een indrukwekkende voorraad kraanvogels op, in allerlei kleuren. © Marieke Mandemaker

Geld voor nieuwe badkamer Thuredriht

RENESSE - "Het was een prachtig project", zegt stichtingsvoorzitter Bart Schot van Thuredriht. Iris Kouwen heeft dinsdagochtend in Renesse de verkoopopbrengst van haar 1000 gevouwen kraanvogels overhandigd.

De 830 euro wordt gebruikt als bijdrage in de renovativatie van de badkamers in twee van de drie vakantiehuizen van de stichting in Renessse. De organisatie viert 1 oktober z'n 25-jarig jubileum. De verbouwing begint in september en is voor het feest gereed, verwacht Schot.

"Iris heeft ze niet allemaal verkocht, maar wat er over is aan kraanvogels, heb ik nu in mijn tas zitten. Die kunnen we in onze kraam weggeven aan kleine kinderen. Als de groteren er één willen hebben, moeten ze er ook voor betalen."

  1. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
    ACADEMY AWARDS

    De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

    In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categorieën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.