Volledig scherm
Duizend vierkante papiertjes van 15 bij 15 centimeter leverden Iris Kouwen een indrukwekkende voorraad kraanvogels op, in allerlei kleuren. © Marieke Mandemaker

Geld voor nieuwe badkamer Thuredriht

RENESSE - "Het was een prachtig project", zegt stichtingsvoorzitter Bart Schot van Thuredriht. Iris Kouwen heeft dinsdagochtend in Renesse de verkoopopbrengst van haar 1000 gevouwen kraanvogels overhandigd.

De 830 euro wordt gebruikt als bijdrage in de renovativatie van de badkamers in twee van de drie vakantiehuizen van de stichting in Renessse. De organisatie viert 1 oktober z'n 25-jarig jubileum. De verbouwing begint in september en is voor het feest gereed, verwacht Schot.

"Iris heeft ze niet allemaal verkocht, maar wat er over is aan kraanvogels, heb ik nu in mijn tas zitten. Die kunnen we in onze kraam weggeven aan kleine kinderen. Als de groteren er één willen hebben, moeten ze er ook voor betalen."

  1. Kijk live mee met de totale zonsverduistering in de VS

    Kijk live mee met de totale zons­ver­duis­te­ring in de VS

    Noord-Amerika is op dit moment getuige van een bijzonder astronomisch fenomeen, namelijk een totale zonsverduistering. Tijdens een eclips staat de maan tussen de zon en de aarde, waardoor het licht van de zon wordt tegengehouden. Zonsverduisteringen komen gemiddeld één keer per driehonderd jaar op dezelfde plaats voor. In Nederland pas weer in oktober 2135. Niemand die nu leeft gaat dat nog meemaken. Hengeloër Arthur Wiegman is daarom naar de VS afgereisd.