Een scène uit Paradijs Glaswater.
Volledig scherm
Een scène uit Paradijs Glaswater.

Gefilmd portret van spastische Marianne Schipaanboord (video)

'S-GRAVENPOLDER - Marianne Schipaanboord uit 's-Gravenpolder. Ze is spastisch, doof en stom. Ze is ook slim, humoristisch en kunstzinnig.

Filmmaakster Fifi Visser uit Middelburg maakte een documentaire van haar leven: Paradijs Glaswater. VLISSINGEN - De film gaat donderdag 10 maart in première in CineCity Vlissingen. Zaterdag 12 maart zendt Omroep Zeeland TV de documentaire twee keer uit, dinsdag 15 maart krijgt de film een landelijk platform op NPO 2.

Douches

Fifi Visser werkt sinds eind 2012 aan het portret van de gehandicapte vrouw. Ze maakte opnamen bij haar thuis, in de dagopvang in Goes en tijdens haar reizen. Marianne is gefascineerd door het Paradijs met Adam en Eva, en door douches - het water noemt ze glaswater.

Marianne Schipaanboord is 50 jaar en communiceert via een letterkaart en via haar tekeningen. Een selectie van haar werk wordt vanaf zaterdag getoond in de Kunsthal in Rotterdam, tijdens de expositie The Museum of Everything.

Marianne Schipaanboord uit 's-Gravenpolder. Ze is spastisch, doof en stom. Ze is ook slim, humoristisch en kunstzinnig. Filmmaakster Fifi Visser uit Middelburg maakte een documentaire van haar leven: Paradijs Glaswater. VLISSINGEN - De film gaat donderdag 10 maart in première in CineCity Vlissingen. Zaterdag 12 maart zendt Omroep Zeeland TV de documentaire twee keer uit, dinsdag 15 maart krijgt de film een landelijk platform op NPO 2. Fifi Visser werkt sinds eind 2012 aan het portret van de gehandicapte vrouw. Ze maakte opnamen bij haar thuis, in de dagopvang in Goes en tijdens haar reizen. Marianne is gefascineerd door het Paradijs met Adam en Eva, en door douches - het water noemt ze glaswater. Marianne Schipaanboord is 50 jaar en communiceert via een letterkaart en via haar tekeningen. Een selectie van haar werk wordt vanaf zaterdag getoond in de Kunsthal in Rotterdam, tijdens de expositie The Museum of Everything.
  1. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
    ACADEMY AWARDS

    De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

    In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categorieën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.