Volledig scherm
Brandweerlieden blussen het vuur boven restaurant het Wapen van Zeeland in Zaamslag.

Forse schade het Wapen van Zeeland in Zaamslag door grote brand

ZAAMSLAG - Een zware uitslaande brand heeft zondagavond een groot deel van het café-restaurant Het Wapen van Zeeland op de hoek van het Plein en de Polderstraat in Zaamslag vernield.

De brand brak om zeven uur uit op de bovenverdieping. De brandweer gaf het sein middelbrand, maar al snel werd die opgeschaald naar grote brand. De brandweer zette drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen in. De brand in het bekende horeca-etablissement trok veel publiek. Dat werd door de politie op afstand gehouden. Inspectie door brandweerlieden wees al snel uit dat zich niemand meer in het pand bevond en dat de uitgerukte ambulance enkel nog stand by moest blijven.

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar belendende panden. Omstreeks negen uur had de brandweer het vuur helemaal onder controle. De zolder en de bovenverdieping brandden grotendeels uit, het restaurant op de begane grond liep waterschade op.

Volledig scherm
Volledig scherm
Brandweerlieden bestrijden het vuur in de woonruimte boven restaurant het Wapen van Zeeland in Zaamslag.
Volledig scherm
Brandweerlieden blussen het vuur boven restaurant het Wapen van Zeeland in Zaamslag.
  1. Eva (24) schreef een open brief aan Van der Staaij: Papa zou trots zijn geweest

    Eva (24) schreef een open brief aan Van der Staaij: Papa zou trots zijn geweest

    Eva de Bruin maakte de afgelopen dagen veel los met haar open brief aan Kees van der Staaij. Ze schreef deze brief naar aanleiding van het opiniestuk dat Van der Staaij over euthansie had geschreven in de The Wall Street Journal. De 24-jarige Nijmeegse voelt zich gesteund door de vele positieve reacties van voor- én tegenstanders van euthanasie. ,,Ik heb niets van hem (Van der Staaij red.) gehoord, dus ik weet niet of hij de brief heeft gelezen.’’