Volledig scherm
© Thinkstock

Festivals haken samen in op Shakespeare-jaar

VLISSINGEN - Zeeland Nazomerfestival en Film by the Sea storten zich samen op William Shakespeare. Dit jaar is het 400 jaar geleden dat de toneelschrijver overleed.

Het Nazomerfestival opent dinsdag 23 augustus met de première van de tragikomedie Maat voor Maat van Shakespeare, in de Grote Kerk in Veere. De voorstelling speelt daar tot en met zaterdag 3 september, tevens de laatste dag van het festival.

Film by the Sea haakt vervolgens in op het Shakespearejaar, door maandag 12 september de film Richard III te vertonen, in samenwerking met de British Council.

Lezingen

De film is om 19.45 uur te zien. Voorafgaand aan de voorstelling zijn er twee lezingen over Shakespeare. De eerste is om 16.30 uur door Alex Mallems, dramaturg en artistiek leider van Theaterproductiehuis Zeelandia en het Zeeland Nazomerfestival. De tweede lezing wordt gegeven door filosoof Tom Dommissie en begint om 18.45 uur.

De achttiende editie van Film by the Sea in Vlissingen is van 9 tot en met 18 september.

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''