De Joint Strike Fighters (JSF of F-35).
Volledig scherm
De Joint Strike Fighters (JSF of F-35). © Vincent Jannink/ANP

F35 (JSF) vliegt boven Zeeland

VLISSINGEN - Niet meer dan een minuut of acht was de Joint Strike Fighter (F35) dinsdagmiddag in het Zeeuwse luchtruim te zien. Tussen 15.42 uur en 15.56 uur vloog de straaljager over de Bevelanden, Walcheren en Schouwen-Duiveland.

De JSF maakte, vergezeld door een F16, een rondvlucht langs typisch Nederlandse bezienswaardigheden, zoals Neeltje Jans en de molens van Kinderdijk. (Zie een kaartje met de precieze route hier.) 

Sinds vorige maand zijn er twee JSF's in Nederland. Ze vertrekken over minder dan twee weken weer richting de Verenigde Staten. De eerste JSF-straaljager moet in 2019 definitief naar Nederland komen. Het kabinet wil er in totaal 37 aanschaffen.

Voor smartphone- en tabletgebruikers: klik op deze link.

  1. Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.