Volledig scherm

Eis: 12 maanden cel voor Zierikzeeënaar voor bezit van 'veel drugs'

MIDDELBURG - Tegen de 31-jarige L. B. uit Zierikzee is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan drie voorwaardelijk geëist. Na een tip dat er in de woning van B. 'veel drugs' te vinden zouden zijn, deed de politie 22 juli vorig jaar een doorzoeking en ontdekte niet alleen 'slechts' 356 gram amfetaminen, maar ettelijke verboden wapens.

Drie alarmpistolen, een hagelgeweer, een pistool, een gasrevolver, spuitbus pepperspray en de nodige munitie. In de slaapkamer lag binnen handbereik een geladen revolver. Verder werden nog enkele op vuurwapens gelijkende wapens gevonden, zoals een klapperpistool en twee koolzuurgaswapens.

Bijna een jaar later, 8 juli van dit jaar, bracht de politie opnieuw een bezoek aan B.'s woning en trof daar een zak met 595 gram hennep en 96,5 gram amfetaminen aan.

B. had vlak voor de zitting te kennen gegeven niet bij de behandeling van zijn zaak aanwezig te zijn, zodat zijn zaak bij verstel werd behandeld.

Uitspraak 24 oktober.

  1. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
    ACADEMY AWARDS

    De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

    In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categoriën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.