Volledig scherm
© DG

Dronken man loopt over auto's in Goes

GOES - Een 20-jarige inwoner van Goes is maandagochtend vroeg op de Heernisseweg in zijn woonplaats aangehouden wegens vernielingen aan een woning en een auto

De politie kreeg rond 3.00 uur een melding binnen dat een jongeman op de Heernisseweg over auto's liep. Buurtbewoners hadden hem gepakt en hielden de man in afwachting van de politie vast. Toen agenten ter plaatse kwamen, werd de stomdronken jongeman aangehouden. Bij controle blies hij 1.100 ug/l. 

De Goesenaar werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. In het cellencomplex bleek dat hij een wond op zijn achterhoofd had. Een arts heeft hem behandeld.

De politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen. Zo zijn enkele getuigen gehoord en is een aangifte opgenomen. Op het eerste gezicht waren onder meer de voorruit van de woning en het dak van de auto vernield.

  1. Moet Helma binnenkort haar kangoeroes afstaan?

    Moet Helma binnenkort haar kangoeroes afstaan?

    Vanaf 1 juli mogen 153 soorten huisdieren niet meer worden gehouden. Het ministerie van Economische Zaken heeft een 'zwarte lijst' opgesteld, met daarop zoogdieren als de oostelijke grijze reuzenkangoeroe, de gestreepte jakhals en de Amerikaanse eland. Tegenstanders van het dierenverbod zijn niet blij met de plannen en bieden verzet. Een van die bijzondere dierenliefhebbers is Helma van Dijk uit Elst. Op een oude manege houdt zij 20 kangoeroes en walibi's. ,,Het is een uitdaging om voor zulke dieren te zorgen. Ze spelen een grote rol in mijn leven.’’