Volledig scherm
© Thinkstock

Delta en Fox sluiten overeenkomst: voetbal kijken wordt goedkoper

MIDDELBURG - Kijken naar live voetbalwedstrijden wordt bij Delta fors goedkoper.

Delta en Fox Sports hebben een akkoord bereikt over de voorwaarden voor doorgifte. Delta en Fox hadden tot 1 augustus een contract over doorgifte van Fox op de kabel. Tot nog toe moesten Delta-abonnees die wilden kijken naar live-voetbalwedstrijden een abonnement afsluiten voor 17,95 euro per maand. Dat bedrag kwam bovenop het standaardpakket. Fox Sports wilde meer geld zien. De sportzender eiste bovendien van Delta dat het kanaal met live eredivisievoetbal in het basispakket zou komen. Maar dat zag Delta niet zitten.

Live-wedstrijden

Nu zijn Delta en Fox overeengekomen dat Fox niet in het basispakket komt en dat voetbalkijken bij Delta fors goedkoper wordt. Het nieuwe aanbod bestaat uit verschillende pakketten. Nieuw is dat Delta-abonnees voor 4,95 euro per maand naar de populairste live-wedstrijden van de eredivisie kunnen kijken via het hoofdkanaal Fox Sports 1.

Voor 6,95 euro per maand (voorheen 17,95 euro) kunnen abonnees naar alle live wedstrijden van de eredivisie kijken via de kanalen 1, 3 en 5. Voor Fox Sports Compleet (kanalen 1 tot en met 6) betalen abonnees voortaan 13,95 euro per maand in plaats van 24,95.

Aantrekkelijker

Ook het Delta Sportpakket (alle Fox zenders en Ziggo sport totaal) wordt goedkoper. Dat kost voortaan 22,95 euro per maand in plaats van 29,95 euro.

De gedachte van Delta en Fox Sports achter deze overeenkomst is dat het voor meer mensen aantrekkelijk wordt om live voetbal via Fox te bekijken. Beide partijen hopen dat die extra abonnees bij elkaar meer geld gaan opleveren. De prijzen gaan in per 1 september. Huidige abonnees op Fox Sports krijgen een brief over de tariefwijzigingen.

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''