De N59 bij Bruinisse.
Volledig scherm
De N59 bij Bruinisse. © Dirk-Jan Gjeltema

Corridorplan Energy Highway N59 voor duurzame en goede weg

ZIERIKZEE - De gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland zetten samen de schouders onder 'Corridorplan Energy Highway N59'. Het doel is te komen tot een duurzame, goed functionerende en veilige weg.

Beide gemeenten hebben energieneutraliteit en een -voor de economische ontwikkeling van Zeeland en Goeree-Overflakkee zeer belangrijk geachte- goed functionerende N59 hoog op de agenda staan. Door die twee zaken te koppelen hopen ze dat ook het Rijk de handschoen oppakt. Net als beide provincies zijn de gemeenten bereid in de 'Energy Highway' te investeren.

Uitwerking

Deze week vindt het Bestuurlijk Overleg Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Milieu plaats. Tijdens dit overleg worden vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Rijkswaterstaat gevraagd deel te nemen aan de verdere uitwerking van de kansen en ambities uit het Corridorplan Energy Highway N59.

  1. Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Superster Justin Bieber is in de straten van Hollywood gespot met een grote natte plek in het kruis van zijn grijze joggingbroek. Amerikaanse showbizzmedia weten het zeker: de 22-jarige hitzanger zou per ongeluk in zijn pantalon hebben geplast. Bieber zelf stelt dat de opvallende vlek ontstond tijdens het autorijden. ,,Toen ik een scherpe bocht nam morste er water van een boeket bloemen op het gebied rond mijn geslacht'', reageerde hij op Twitter.