Volledig scherm
Willem Backhuys. © Marcel Moddel

Charles Darwin herleeft in de Schouwse polder bij Moriaanshoofd

MORIAANSHOOFD - Hij kan het onderzoeken niet laten. Willem Backhuys (72) heeft op zijn recente expeditie naar Malakula mogelijk twee piepkleine nieuwe slakkensoorten ontdekt. De bevlogen bioloog houdt er in zijn boerderij bij Moriaanshoofd een indrukwekkende collectie op na. 

De tientallen zee- en landslakkenhuizen die hij meenam van het eiland in Oceanië, zijn inmiddels geprepareerd, geëtiketteerd en geanalyseerd. De uitgebreide zoölogische verzameling van deze Schouwse Charles Darwin is (op afspraak) voor groepen te bezichtigen. Backhuys streek samen met zijn vrouw Anke zes jaar geleden vanuit Oestgeest neer in de Frieslandhoeve aan de Slikweg.

Schoolklassen

Steeds meer schoolklassen en andere gezelschappen vinden de weg naar het bijzondere privémuseum. Vorig jaar telde Backhuys al meer dan duizend bezoekers. Ze worden steevast getracteerd op mooie verhalen.

In de PZC donderdag een reportage uit de Schouwse Schatkamer.

  1. Eva (24) schreef een open brief aan Van der Staaij: Papa zou trots zijn geweest

    Eva (24) schreef een open brief aan Van der Staaij: Papa zou trots zijn geweest

    Eva de Bruin maakte de afgelopen dagen veel los met haar open brief aan Kees van der Staaij. Ze schreef deze brief naar aanleiding van het opiniestuk dat Van der Staaij over euthansie had geschreven in de The Wall Street Journal. De 24-jarige Nijmeegse voelt zich gesteund door de vele positieve reacties van voor- én tegenstanders van euthanasie. ,,Ik heb niets van hem (Van der Staaij red.) gehoord, dus ik weet niet of hij de brief heeft gelezen.’’