Visserijfeesten in Breskens.
Volledig scherm
Visserijfeesten in Breskens. © Peter Nicolai

Bressiaanders boos om 'pestbrief' Visserijfeesten burgemeester Jetten

BRESKENS - De brief van de gemeente Sluis, waarin (horeca)ondernemers wordt opgeroepen tijdens de Visserijfeesten rekening te houden met de geluidsnormen en de omgeving, is verkeerd gevallen in Breskens.

In de brief wordt ondernemers op het hart gedrukt 'er alles aan te doen wat redelijkerwijs kan worden gevergd' om overmatige geluidshinder tijdens de jaarlijkse feesten te voorkomen. In Breskens snappen ze er niks van. ,,Al die jaren is het gewoon altijd goed gegaan. De muziek ging altijd al zachter. Daar is nooit een officiële brief voor nodig geweest", zegt Lucien van de Broecke van het comité Visserijdagen Breskens en voorzitter van de Bedrijfs Belangen Vereniging Breskens.

Veel Bressiaanders vatten de brief op als een 'pestactie' van burgemeester Annemiek Jetten, een represaille naar aanleiding van de massale afwijzing van een asielzoekerscentrum aan de Nolletjesdijk in Breskens. Er wordt beweerd dat naar aanleiding hiervan Jetten heeft gedreigd nooit meer naar Breskens te komen om bijvoorbeeld Koningsdag te openen. Een gemeentewoordvoerster geeft toe dat de brief ongelukkig is geformuleerd. De opmerkingen over het motief van Jetten laat de woordvoerster voor rekening van de reageerders.

  1. Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.