Volledig scherm
© Thinkstock

Brandveiligheid café Ut Babbelaertje volgens Middelburg weer 'dik in orde'

MIDDELBURG - De brandveiligheid in café Ut Babbelaertje in Middelburg is volgens de gemeente weer dik in orde.

Half maart kreeg Ut Babbelaertje een ferme waarschuwing. Ondanks eerdere opdrachten waren tekortkomingen niet hersteld. Voor 8 april moest alles in orde zijn; zo niet, dan zouden mogelijk boetes opgelegd worden, dreigde de gemeente. Deze week is een controle uitgevoerd en alles bleek nu wel in orde te zijn, aldus een woordvoerder van de gemeente. Die ziet geen aanleiding meer om Ut Babbelaertje extra scherp in de gaten te houden.

De brandveiligheid was één van de aandachtspunten tijdens de inval die overheidsdiensten in februari deden bij de kroeg aan de Vlasmarkt. Volgens eigenaar Lou Traas is ook van de andere diensten geen nieuws meer te verwachten. "Ik heb brieven van de Douane en de Voedsel- en Warenautoriteit. Ik moet alleen nog zorgen voor een urenrooster."

  1. Kijk live mee met de totale zonsverduistering in de VS

    Kijk live mee met de totale zons­ver­duis­te­ring in de VS

    Noord-Amerika is op dit moment getuige van een bijzonder astronomisch fenomeen, namelijk een totale zonsverduistering. Tijdens een eclips staat de maan tussen de zon en de aarde, waardoor het licht van de zon wordt tegengehouden. Zonsverduisteringen komen gemiddeld één keer per driehonderd jaar op dezelfde plaats voor. In Nederland pas weer in oktober 2135. Niemand die nu leeft gaat dat nog meemaken. Hengeloër Arthur Wiegman is daarom naar de VS afgereisd.