Bløf
Volledig scherm
Bløf © Lex de Meester

Bløf brengt Umoja opnieuw uit, nu op vinyl

MIDDELBURG - Umoja van Bløf, waarschijnlijk het duurste album dat ooit door een Nederlandse artiest gemaakt, bestaat tien jaar.

Ter gelegenheid daarvan verschijnt volgende week vrijdag - als Concert at Sea begint - een heruitgave op vinyl. Daaraan zijn vier niet eerder uitgebrachte liedjes toegevoegd. De dertien nummers van Umoja zijn in dertien verschillende landen opgenomen met medewerking van lokale artiesten. Tien jaar geleden stond het album geruime tijd bovenaan de albumtophonderd. Het werd twee keer platina.

Op 1 juli verschijnt het album voor het eerst op vinyl in een geremasterde versie. Op de dubbelelpee staan als bonustracks 'Regen', 'Zie mij', en akoestische versies van 'De hemel is de aarde' en 'Wennen aan september' (samen met Counting Crows).

De plaat was destijds aanleiding tot oprichting van het Umoja Fonds, dat tal van projecten in de Derde Wereld ondersteunt. Vandaag is een nieuwe website online gegaan, die het verhaal vertelt van het album en het fonds: www.umoja.nl .

  1. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
    ACADEMY AWARDS

    De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

    In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categoriën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.