Volledig scherm
© PZC

Blessureleed door slechte velden VV Bevelanders in Kamperland

KAMPERLAND - Voetbalvereniging Bevelanders in Kamperland snakt naar een kunstgrasveld.

De discussie over de mogelijke gevaren van rubberen korrels doet daar niets aan af. Op het oog lijkt er weinig mis met de Kamperlandse voetbalvelden. De groene matten op de accommodatie aan de Nieuwstraat liggen er deze zaterdag keurig bij. Maar schijn bedriegt. "Kom hier over een week of vijf nog maar eens kijken. Nu is het weer nog redelijk en zijn er nog niet zoveel wedstrijden gespeeld, maar na regen en vorst zijn de velden erg slecht", zegt bestuurslid technische zaken Robert Mast. "Bij de selectieteams hadden we vorig jaar gemiddeld tussen de vijf en acht geblesseerden per wedstrijd door de staat van het veld."

Over de accommodatie zelf heeft de vereniging geen klagen. Die is zeer ruim opgezet en ook faciliteiten als kantine en kleedkamers zijn volgens Mast prima. Maar toch, een zichzelf respecterende vereniging kan eigenlijk niet meer zonder kunstgrasveld. Een delegatie van de club toog vorige maand naar het gemeentehuis in Wissenkerke om die wens kracht bij te zetten. De discussie over de mogelijke gevaren van rubberen korrels die op veel kunstgrasvelden worden gebruikt doet daar niets aan af, al worden de ontwikkelingen ook in Kamperland op de voet gevolgd.

Lees maandag verder in de papieren PZC, editie Bevelanden-Tholen.

  1. Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Superster Justin Bieber is in de straten van Hollywood gespot met een grote natte plek in het kruis van zijn grijze joggingbroek. Amerikaanse showbizzmedia weten het zeker: de 22-jarige hitzanger zou per ongeluk in zijn pantalon hebben geplast. Bieber zelf stelt dat de opvallende vlek ontstond tijdens het autorijden. ,,Toen ik een scherpe bocht nam morste er water van een boeket bloemen op het gebied rond mijn geslacht'', reageerde hij op Twitter.