Grondwerk en aanplant van helmgras in Waterdunen.
Volledig scherm
Grondwerk en aanplant van helmgras in Waterdunen. © Camile Schelstraete

Bezuinigingen kunnen tekort Waterdunen niet wegnemen

MIDDELBURG - Bezuinigingen op het natuur- en recreatieproject Waterdunen bij Breskens gaan geen miljoenen opleveren. Dat betekent dat het tekort van 6,2 miljoen euro dat wordt verwacht moet worden bijgepast door de provincie en de samenwerkingspartners (gemeente Sluis, het Zeeuwse Landschap, waterschap Scheldestromen en recreatiebedrijf Molecaten).

Die boodschap gaf gedeputeerde Ben de Reu vrijdag mee aan de Statencommissie ruimte. D66, SGP, SP en Partij voor Zeeland lieten daar blijken dat ze zich grote zorgen maken over het project. In februari liet De Reu weten dat een tekort wordt verwacht van 6,2 miljoen. Sindsdien wordt druk overlegd hoe dat kan worden teruggebracht.

Laat

Pas na de zomer komt daarover een voorstel naar de Staten. Die vinden dat rijkelijk laat. Statenleden zijn bang dat flink beknibbeld gaat worden op de recreatieve voorzieningen. Volgens De Reu is dat niet de bedoeling. Het blijft bij 'hier en daar een bruggetje minder of een fietspad verleggen'. Dat betekent dat er volgens hem ook geen miljoenen worden gewonnen.

Zijn hoop is gevestigd op een hogere bijdrage van de partners, anders moet de provincie het ontbrekende geld bijpassen. Over de onderhandelingen wilde De Reu geen details noemen. Hij gaf wel aan dat als de Staten in november nee zeggen tegen het voorstel voor de provincie er niks anders opzit dan wél te kijken naar een flinke wijziging van het oorspronkelijke plan.

  1. LIVE: Tranen en verzet bij uitreiking van Oscars

    LIVE: Tranen en verzet bij uitreiking van Oscars

    In Hollywood worden vannacht tijdens een spectaculaire glitter- en glamourshow voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. Maar wie winnen de prestigieuze filmprijzen en welke sterren hebben het nakijken? En klinkt applaus of vloeien tranen tijdens al dan niet memorabele dankspeeches en andere opvallende momenten? We houden je met onder meer een live-twitterfeed (zie onderaan) van filmredacteur Ab Zagt op de hoogte van alle nieuwsfeiten.  Dit artikel wordt gedurende de nacht vernieuwd.