Volledig scherm
Flinterstar © ANP

Berging Flinterstar begonnen

BRUSSEL – Een Belgisch consortium is begonnen met de berging van het voor de Belgische kust gezonken Nederlandse vrachtschip Flinterstar. De klus moet eind dit jaar geklaard zijn.

Dat liet de Belgische staatssecretaris Philippe De Backer (Noordzee) maandag weten. Hij verwacht dat het gebied waar het wrak ligt, een drukke vaarroute voor de kust van Oostende, binnenkort weer toegankelijk is voor plezier-en vissersboten.

De Flinterstar zonk op 6 oktober na een aanvaring met een gastanker. Er vielen geen slachtoffers, maar wel kwam ruim 300 ton olie in zee terecht.

De Nederlandse reder Flinter moet de bergingskosten betalen, bepaalde de rechter eerder. Wie verantwoordelijk is voor de aanvaring wordt nog onderzocht. De Backer hoopt dat dit snel is afgerond.

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''