De entree van het asielzoekerscentrum in Middelburg.
Volledig scherm
De entree van het asielzoekerscentrum in Middelburg.

Azc's in Middelburg en Goes openen deuren voor publiek

MIDDELBURG - De Zeeuwse azielzoekerscentra in Middelburg en Goes houden zaterdag een open dag. Deze begint op beide locaties om 12.00 uur met een officiële opening.

Aansluitend vinden verschillende activiteiten plaats. Zo geven medewerkers op beide locaties informatie over het centrum, wordt er muziek gemaakt en zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals springkussens en haren vlechten.

In Goes stellen bewoners van het centrum onder meer hun appartement open voor een praatje en een hapje, vinden er sportactiviteiten plaats en is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de Nederlandse en Arabische les.

In Middelburg zijn er bijvoorbeeld rondleidingen door het centrum, kunnen bezoekers hapjes proeven die door de bewoners uit verschillende landen zijn gemaakt en maakt een ex-asielzoeker tekeningen. Ook staan er diverse kraampjes. De openstelling van de azc's is onderdeel van de landelijke open azc-dag. Deze is georganiseerd door het COA en VluchtelingenWerk Nederland.

De centra zijn geopend tot 16.00 uur.

Voor een volledig overzicht van de activiteiten: www.openazc.nl/middelburg en www.openazc.nl/goes.

  1. Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.