Volledig scherm
© Thinkstock

ANWB sluit Fan van Fietsdagen af in Zeeland

BURGH-HAAMSTEDE - De ANWB sluit de Fan van Fietsdagen zaterdag 17 september af in Zeeland.

Vanaf boerderij Molenberg in Burgh-Haamstede kan een rondje Beleef de Deltaroute -met een lengte van 38 kilometer- worden gefietst.

Fietsers die mee doen aan dit event krijgen een 'VIP-behandeling'. Onderweg worden ze her en der door gidsen van Natuurmonumenten op uitleg getrakteerd over het gebied waar ze doorheen fietsen. Ook kan kennis worden gemaakt met activiteiten die -door verschillende organisaties- voor recreatieve fietsers worden opgezet. De ANWB werkt daarin samen met andere organisaties zoals RWS, provincie en Routebureau Zeeland.

In alle provincies in Nederland zijn deze zomer Fan van Fietsdagen gehouden.

Op 17 september kan tussen 10.00 en 14.00 uur vanaf de Molenberg worden gestart. Gedeputeerde Carla Schönknecht en burgemeester Gerard Rabelink verzorgen de aftrap. Aanmelden kan gratis via: anwb.nl/fanvanfietsen . Wie een fiets wil huren kan mailen met boerderij Molenberg: info@boerderijmolenberg.nl

  1. Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.