Volledig scherm
© ThinkStock

Al honderd hulpvragen bij refomeldpunt

VLISSINGEN - Na een half jaar heeft het Reformatorisch Meldpunt voor seksueel misbruik al meer dan honderd hulpvragen ontvangen.

Het voorziet daarmee duidelijk in een behoefte, concluderen de initiatiefnemers. Het meldpunt is in het leven geroepen omdat voor veel slachtoffers van seksueel misbruik de stap om erover te praten vaak groot is, zeker voor reformatorische jongeren. Het meldpunt wil die drempel verlagen. Sinds 1 maart is het anoniem bereikbaar via WhatsApp of e-mail. Vanwege de garantie van anonimiteit kan projectleider Berna de Ruiter niet zeggen hoeveel daarvan uit Zeeland afkomstig zijn. Het aantal hulpvragen is een 'topje van de ijsberg', denkt De Ruiter. "We merken dat de stap om contact te zoeken en erover te praten nog steeds groot is. We denken dat nog lang niet iedereen die stap heeft gezet. Mensen hebben langer de tijd nodig om zich erover uit te spreken."

  1. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
    ACADEMY AWARDS

    De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

    In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categorieën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.