Volledig scherm
© Lex de Meester

8000 boetes in 4 maanden bij trajectcontrole Westerscheldetunnel

BORSSELE - Bijna 8.000 boetes zijn afgelopen vier maanden uitgedeeld voor te hard rijden in de Westerscheldetunnel. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

In totaal 7.991 snelheidsovertredingen zijn van mei tot en met augustus 2016 geregistreerd door de trajectcontrole in de tunnel, waar een maximumsnelheid geldt van 100 kilometer per uur. In diezelfde periode een jaar daarvoor lag dat aantal nog op 5.018 verkeersboetes.

De trajectcontrole in de Westerscheldetunnel is op 6 mei 2015 heringevoerd. Het jaar daarvoor werd de apparatuur uitgeschakeld, omdat die verouderd was. De Westerscheldetunnel NV verzocht het Landelijk Parket de snelheidsmetingen te herintroduceren, omdat het voor een 'rustiger verkeersbeeld' zorgt.

De trajectcontrole begint (vanuit Borsele gereden) vlak voor de tunnel en eindigt zo'n kilometer na de uitgang in Zeeuws-Vlaanderen. De trajectcontrole meet de snelheid over een lengte van 8 kilometer. De tunnel zelf is 6,6 kilometer lang.

  1. Kijk live mee met de totale zonsverduistering in de VS

    Kijk live mee met de totale zons­ver­duis­te­ring in de VS

    Noord-Amerika is op dit moment getuige van een bijzonder astronomisch fenomeen, namelijk een totale zonsverduistering. Tijdens een eclips staat de maan tussen de zon en de aarde, waardoor het licht van de zon wordt tegengehouden. Zonsverduisteringen komen gemiddeld één keer per driehonderd jaar op dezelfde plaats voor. In Nederland pas weer in oktober 2135. Niemand die nu leeft gaat dat nog meemaken. Hengeloër Arthur Wiegman is daarom naar de VS afgereisd.