Volledig scherm
© Archieffoto

52-jarige oplichter is spoorloos verdwenen

MIDDELBURG - Een 52-jarige oplichter is spoorloos verdwenen. Deze J. den H. moest afgelopen maandag voor de Middelburgse rechtbank verschijnen.

De rechtszaak tegen hem ging echter niet door omdat hij onvindbaar is. De man is onlangs opgenomen in een ziekenhuis omdat hij medische klachten had. Afgelopen zaterdagavond vond de chirurg van dat ziekenhuis dat de man voldoende hersteld was en ontsloeg hem.

Volgens woordvoerder Elke Kool van het Openbaar Ministerie had de man zich vervolgens bij de gevangenis in Dordrecht moeten melden. "Dat heeft hij niet gedaan." Volgens Kool is hij nu officieel voortvluchtig en wordt er naar hem gezocht.

De man wordt verdacht van oplichting. Hij werd begin juni aangehouden omdat hij via internet betonplaten 'verkocht'. Kopers uit onder andere Clinge, Koudekerke, Nieuwerkerk en Noordgouwe hadden hem betaald maar kregen niets thuis geleverd.

De man, zonder vaste woonplaats, maakte gebruik van bankrekeningnummers van zogenoemde katvangers. Zodra het geld op die rekeningen stond, werd het er afgehaald en doorgesluisd naar andere rekeningen.

De man zou minimaal 61 mensen hebben opgelicht voor een bedrag van 218.000 euro. Hij is in het verleden vaker veroordeeld voor oplichting na het aanbieden van betonplaten.

  1. Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.