Volledig scherm

50Plus bezorgd over overschot Wmo-geld

MIDDELBURG - Uit een inventarisatie van 50Plus Zeeland blijkt dat Zeeuwse gemeenten miljoenen euro's overhouden op hun Wmo-budgetten.

De ouderenpartij denkt dat mensen worden ontmoedigd om een aanvraag in te dienen en dat aanvragen sneller worden afgewezen. 50Plus heeft alle gemeenten aangeschreven. Op Schouwen-Duiveland na houden ze allemaal geld over. In Terneuzen bijvoorbeeld 3,6 miljoen euro en in Middelburg 2,2 miljoen. Vrijwel overal is het aantal aanvragen voor ondersteuning (zoals taxivervoer, huishoudelijke hulp, een traplift of een scootmobiel) drastisch afgenomen.

Alleen Schouwen-Duiveland heeft een tekort op het Wmo-budget, van ruim 4,2 miljoen euro.

Volgens het Zeeuwse 50Plus-Statenlid Willem Willemse worden de cijfers nog onder de loep genomen door het wetenschappelijk bureau van de partij, om te proberen te precieze oorzaken te achterhalen.

  1. LIVE: Tranen en verzet bij uitreiking van Oscars

    LIVE: Tranen en verzet bij uitreiking van Oscars

    In Hollywood worden vannacht tijdens een spectaculaire glitter- en glamourshow voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. Maar wie winnen de prestigieuze filmprijzen en welke sterren hebben het nakijken? En klinkt applaus of vloeien tranen tijdens al dan niet memorabele dankspeeches en andere opvallende momenten? We houden je met onder meer een live-twitterfeed (zie onderaan) van filmredacteur Ab Zagt op de hoogte van alle nieuwsfeiten.  Dit artikel wordt gedurende de nacht vernieuwd.