Duizend kraanvogels in duizend dagen tijd heeft Iris Kouwen uit Zierikzee gevouwen.
Volledig scherm
Duizend kraanvogels in duizend dagen tijd heeft Iris Kouwen uit Zierikzee gevouwen.

1000 kraanvogels te koop voor ouders met doodzieke kinderen

ZIERIKZEE - Duizend kraanvogels in duizend dagen tijd heeft Iris Kouwen uit Zierikzee gevouwen.

En nu wil ze er van af. Ze verkoopt de kleurrijke papieren dieren voor 1 euro per stuk. De opbrengst gaat naar de Stichting Vakantiehuis Thuredriht, dat ouders met doodzieke kinderen in Renesse de gelegenheid biedt er samen even uit te zijn.

De nu 26-jarige Zierikzeese begon op 1 januari 2013 met haar vouwproject. Ze raakte geïnspireerd door de televisie-afleveringen van BNN's Over mijn lijk, waarin Jip Keijzer (24) werd gevolgd. Hij overleed aan botkanker en regisseerde zijn eigen uitvaart tot in detail. Eén van zijn wensen was dat de mensen bij zijn afscheid 1000 kraanvogels zouden meenemen. Iris: "Volgens de Japanse traditie gaat je wens voor een gezond leven in vervulling, wanneer je duizend kraanvogels vouwt. Die jongen heeft mij zó geïnspireerd, de manier waarop hij in het leven stond vond ik zó bijzonder. Toen hij overleed besloot ik als een soort eerbetoon die duizend kraanvogels te vouwen."

Wie een kraanvogel wil bestellen kan Iris een mail sturen: iriskouwen@hotmail.com. Het adres van haar Facebookpagina luidt: https://www.facebook.com/kouwen.iris

In de PZC dinsdag meer over het duizend dagen project van Iris.

Iris Kouwen uit Zierikzee laat enkele kraanvogels zien.
Volledig scherm
Iris Kouwen uit Zierikzee laat enkele kraanvogels zien.
  1. Dijsselbloem laconiek over oproep vertrek

    Dijsselbloem laconiek over oproep vertrek

    Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën reageerde vanmorgen laconiek op de nieuwste oproep uit Europa om op te stappen als voorzitter van de eurogroep. Dijsselbloem raakte in opspraak door in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung te stellen dat 'ik niet al mijn geld aan drank en vrouwen kan uitgeven om daarna om hulp te vragen'. ,,Het was maar een minderheid van een minderheid'', zegt hij over de kritiek die hij kreeg van ruim zeventig van de 751 leden van het Europees Parlement.