Sms'en achter het stuur.
Volledig scherm
Sms'en achter het stuur. © ANP

10 bekeuringen voor smartphonegebruik achter het stuur

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag op Walcheren tien automobilisten bekeurd voor het gebruik van een smartphone achter het stuur.

De boetes werden tussen 09.00 en 15.00 uur gegeven tijdens een controle, die grotendeels gericht was op afleiding in het verkeer.  Tien agenten reden rond in opvallende en minder opvallende politieauto's.

Naast de tien bekeuringen die werden uitgeschreven voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden, gingen vijftien andere automobilisten op de bon. Twee bekeuringen werden uitgedeeld voor het negeren van een rood verkeerslicht, twaalf voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en één voor het niet markeren van uitstekende lading.

Aanleiding voor de controle was de campagne 'Onderweg ben ik Offline' van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Smartphonegebruik tijdens het rijden maakt de kans op een ongeval volgens de politie minstens 25 keer zo groot. 

  1. Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Superster Justin Bieber is in de straten van Hollywood gespot met een grote natte plek in het kruis van zijn grijze joggingbroek. Amerikaanse showbizzmedia weten het zeker: de 22-jarige hitzanger zou per ongeluk in zijn pantalon hebben geplast. Bieber zelf stelt dat de opvallende vlek ontstond tijdens het autorijden. ,,Toen ik een scherpe bocht nam morste er water van een boeket bloemen op het gebied rond mijn geslacht'', reageerde hij op Twitter.